VULCANII NOROIOSI


Vulcanii Noroiosi precum si zonele adiacente acestuia prezinta importanta turistica mai ales din punctul de vedere al resurselor naturale neexistand inca o competitie directa. De aceea, dezvoltarea turismului in aceasta zona trebuie privita cu maxim de rigurozitate, pentru ca patrimoniul pe care aceasta il detine sa fie pastrat si pentru generatiile viitoare.

Brandul Vulcanii Noroiosi Buzau se inscrie in seria celor mai cunoscute si apreciate branduri turistice romanesti, prin traditie si inedit. Copiii invata inca de la scoala, in manualele de geografie, ce sunt vulcanii noroiosi, unde sunt pozitionati si ce presupune acest fenomen. Astfel, intentia de a vizita acest loc selenar se formeaza inca din anii de scoala si ramane un obiectiv turistic national pentru majoritatea romanilor. In aceasta serie a fenomenelor naturale se inscriu Sfinxul, Babele, Varful Omu, dar si alte cum ar fi lacuri, cascade, chei, trecatori. Vulcanii Noroiosi au fost vizitati in ultimul timp si de producatorii din cinematografie, un numar mare de filme si videoclipuri fiind realizate in aceasta zona.

Clima favorabila permite practicarea turismului in tot parcursul anului iar absenta unor mari polutori in zona, apa, aerul, poluarea sonora dar si cea a solului, face din aceasta destinatie un cadru original.

Traditiile si obiceiurile unei zone sunt mostenirea culturala a acesteia. Trebuie sa amintim de altfel si de traditiile culinare ale zonei precum carnatii de plescoi, un deliciu ce-ti lasa gura apa numai mentionandu-l.